![]() |
| |||||||
| Adobe Photoshop & İmageready Adobe Photoshop, Photo shop, Photoshop Dersleri, Photo Shop Tutorial, Adobe Photoshop CS2, Adobe Photoshop CS3, PhotoShop download, photoshop brush, plugin, action, filter, tip, elements, training, e-book, font, design. |
| Tags: ps damga photoshop |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| |
| | #1 (permalink) |
| ///chattzz - UltraVB\\\ | Photoshop’ta damga, mühür Yapmak{Resimli} Simdi adim adim Photoshop ile bir mühür, damga v.b. nasil yapilir onu görecegiz. Kisaca buna "Damga Dersi" de diyebiliriz ![]() Ilk olarak yeni bir döküman açalim ve yeni bir Layer açip Aşağıda gördügünüz gibi ana hatlariyla mührümüzü Pen Tool yardimi ile vektörel olarak çizelim. ![]() Simdi Brush Tool ayarlarini yapip Paths Paletinden vektörel çizimi hayata geçirecegiz. Vektörel çiziminizin ölçüsüne uygun bir çap seçin. Ben 5 pixel olan brush ucunu sectim. Paths Paletine geçerek "Work Path" Layer’da Sag klik>Stroke Path... daha sonrada gelen kutucukta Brush seçerek OK diyelim.![]() Altta görülen sekli elde ettik. ![]() Su andaki Layer Paleti görünümü: Background : Beyaz zemin. Layer 1 : Muhur cizgileri T Layerlar : Her bir yazi icin ayri ayri Layer olmak uzere yazilarin Muhur icine yerlestirilmesi. Layer 2 : Muhur icindeki minik yildizlar. ***** aşağıaki sekilde goruldugu gibi Layerlari birbirine baglayip Elma+E tuslarina basarak Layer 1’de toplayalim butun cizimi. Muhurumuz kalip olarak hazir artik. ![]() Background Layer’a gelelim ve Filter>Noise>Add Noise... 200/Gaussian/monochr. Klik > OK. Daha sonra hala Background Layer’da iken Layer 1’e Elma+Klik yaparak kalip olarak muhur alanini seçili hale getirelim ve Elma+J yapalim. (Yeni layer olustu: Layer 2) ![]() Background Layer’i tekrar beyaz renkle dolduralim. Layer 1’i gorunmez yapalim. Layer 2’yi aktif hale getirelim. Select>Color Range... Highlights/Selection/None Klik OK. Delete tusuna basarak sectigimiz beyaz alanlarida silelim. ![]() Image>Adjustment>Hue/Satuation... (Elma+U) ![]() hazir. Dilerseniz Background Layer’i görünmez yaparak Layer 2 seçili iken Edit>Define Brush Preset... diyerek, bunu dilediginiz zaman kullanabileceginiz bir kase haline getirebilirsiniz. Dikkat! Eger kase olarak kullanacaksaniz Photoshop’u kapatmadan önce Save Brushes... demeyi unutmayin! |
| | |
| |
![]() |
| Anahtar Kelimeler |
| damga, mühür, photoshop’ta, yapmakresimli |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |