PDA

Tüm Versiyonu Göster : Ürün Fiyatlarini KDV Dahil Ve Hariç Olarak Göstermek..

KraL
05-31-2007, 00:45
Arkadaşlar ürün fiyatlarını K.D.V. dahil ve K.D.V. hariç gösterebilmenizin en kolay yolunu buraya yazıyorum:D

Arkadaşlar, bizim fiyat biçimlendirmemizi yapan bir class tır.. Bu classın adı da currency.. OSCommerce sayfalarından includes/modules/new_products.php yi açın.. Orda bir ifade göreceksiniz.. $currencies->display_price($new_products['products_price'], tep_get_tax_rate($new_products['products_tax_class_id'])) işte bizim sitemizde fiyatları görmemize yarayan kod.. Kırmızı olan kod bizim ürün fiyatını belirttiğimiz kod, mavi olan da bu ürün için belirlediğimiz vergi oranını hesaplayan ve class a gönderen fonksiyon.. Şimdi, bu class bu fiyatı ve vergi oranını aldıktan sonra bize, ürünün vergi dahil toplam fiyatını gönderir.. Eğer biz bu class a vergi oranını boş gönderirsek, bize ürünün vergi dahil olmayan fiyatını verir.. Şimdi admin panelden vergi oranınızı belirtin, ayarlar kısmından da ürün fiyatlarını vergi dahil göster kısmını da true yapın.., Ondan sonra açtığınız new_products.php dosyasındaki $currencies->display_price($new_products['products_price'], tep_get_tax_rate($new_products['products_tax_class_id'])) değerini $currencies->display_price($new_products['products_price'], '') olarak değiştirin.. Bu size vergi dahil olmayan fiyatı vericektir.. bunu yanına K.D.V. Hariç ibaresini yazarsınız.. Ondan sonra bi <br> ile alt satıra geçip oraya $currencies->display_price($new_products['products_price'], tep_get_tax_rate($new_products['products_tax_class_id'])) yazarsınız ve yanına da K.D.V. Dahil yazarsınız.. Yani kodun tamamı aşağıdaki gibi olur... Artık diğer sayfaları kendiniz değiştirebilirsiniz..

$info_box_contents[$row][$col] = array('align' => 'center',
'params' => 'class="smallText" width="33%" valign="top"',
'text' => '<a href="' . tep_href_link(FILENAME_PRODUCT_INFO, 'products_id=' . $new_products['products_id']) . '">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . $new_products['products_image'], $new_products['products_name'], SMALL_IMAGE_WIDTH, SMALL_IMAGE_HEIGHT) . '</a><br><a href="' . tep_href_link(FILENAME_PRODUCT_INFO, 'products_id=' . $new_products['products_id']) . '">' . $new_products['products_name'] . '</a><br>' . $currencies->display_price($new_products['products_price'], '') . 'K.D.V. Hariç <br>' . $currencies->display_price($new_products['products_price'], tep_get_tax_rate($new_products['products_tax_class_id'])) . 'K.D.V. Dahil');

Hepsi bu kadar kolay gelsin ;)

netalan
06-04-2007, 01:23
Anlatımın için teşekkürler dostum fakat ben bunu yapamadım :(

nickelaj
02-09-2008, 17:51
bayağı eski konu ama ben de bilgi almak istiyorum.
bu kodu ekledim ve newproducts iiçin çok güzel çalıştı. ben tüm yerlerde bu şekilde göstermek istersem nerede hangi kodları değiştirmeliyim ?

teşekkür ederim.