PDA

Tüm Versiyonu Göster : Wordpress Seo Ayarları

StoNeR_
12-21-2007, 17:30
Wordpress şu anda piyasada kullanılan en güzel seosu olan scriptlerden biri.Ama birkaç ayar yapmak gerek o yüzden o ayarları kısaca gösteriyim.

1.PermaLink Bağlantısı:

Siteadresiniz.com/wp-admin/options-permalink.php adresinden bu ayarı yapabilirsiniz.

Custom structure: burda kendimize özel url üreticez...

Örneğin Filmle İlgili bir sitemiz var ona göre url yapalım...
Öncelikle:

" %postname% " --> konu adı
" %post_id% " ---> Post numarası
" %category% " ----> Kategori
" %author% " ---> Yazar

Genel Olarak bunları kullancaz isteyen arkadaşlar
"%year%,%monthnum%,%day%" gibi zaman birimlerinide kullanabilirler..

Geldik url yi yapmaya
ben "r10net" kelimesininin siteadi.com/r10net/bedava-r10net-indir.html şeklinde çıkmasını istiyorum diyorsanız şöyle yapıyoruz.

/%postname%/bedava-%postname%-indir.html
yukarda verdiğim örneğe göre çeşitli kelimeler vs yazabilir ayarlayabilirsiniz ama her zaman kısa url daha iyidir.

2.Wordpress **** Ve Title Ayarları:
Bunun için header.php ye birkaç kod eklicez.

<title><?php wp_title(''); ?><?php if(wp_title(' ', false)) { echo ' | '; } ?><?php bloginfo('name'); ?></title><**** NAME="Keywords" **********<?php wp_title(''); ?> "><**** NAME="Description" **********<?php wp_title(''); ?> ">
Not: diğer title kodunu siliniz..
Ayrıca Bu kodlarda biraz oynayalım diyorsanız mesala ben title konu adının iki kere yazmasını istiyorum diyorsanız

<?php wp_title(''); ?>,<?php wp_title(''); ?>
bu şekilde title da iki kere konu başlığını çıkartabilirsiniz.

<**** NAME="Keywords" **********<?php wp_title(''); ?>,r10,r10net,<?php wp_title(''); ?> r10net">
Bu Şekilde de keywords ve desc üretebilirsiniz.

<?php wp_title(''); ?>
bu kod konu başlığı değişkenidir her konuda farklı olduğu için seo ayarlarında çok kullanışlı oluyor...
ayrıca bunları yaptıktan sonra ****-se kullanmanıza gerek kalmaz (kendi fikrim)

3.Geldik Birazda Keywords Üretelim...
"Yanlız baştan söylüyüm bunu spam yapmadan kullanın" dicem ama neyse ...

ewt bu kodu single.php de
Keywords: <?php wp_title(''); ?> ,<?php wp_title(''); ?> indir,<?php wp_title(''); ?> yükle,<?php wp_title(''); ?> download,<?php wp_title(''); ?> indirmek istiyorum,<?php wp_title(''); ?> yükle,<?php wp_title(''); ?> bedava, <?php wp_title(''); ?> İNDİR,<?php wp_title(''); ?> YÜKLE,free,yukle,İndir,download,inndir

<?php get_footer(); ?>
bu kodun üstüne eklerseniz her konunun içinde konuya uygun keywords üretilir..

Geri kalan işlerde normal site seo su gibi yani backlink vs değişimi.Ayrıca tag özelliğide var.

St.Frame
01-13-2008, 17:16
TeşekkürLer !