Tüm Versiyonu Göster : Bize Ulaşın - Mailler Gelmiyor artık..
huzuristan
03-02-2008, 14:03
Sitemde Bize Ulaşın Bölümünden Yazdıklarında Mailler Artık Ulaşmıyor.Sorunsuz geliyordu daha önceden.. neden olabilir arkadaşlar?
huzuristan
03-02-2008, 16:10
Admin Panelimde Araçlar/Eposta Gönder Kısmından da Mail Gönderilmiyor Müşterilere.Gönderildi diyor.Fakat Müşteriye gitmiyor... Lütfen çözüm arkaşlar
Sorun belki hostundan kaynaklanabilir. Yani daha önceden giden mailler durduk yere bozulmaz. Hostcun kimse söyle ona mail servera reset atsın
huzuristan
03-04-2008, 16:00
bir sorun olmadığını söylediler görüştüm ama.Bende Anlamadım.Webmail ile mail alıp gönderebiliyorum ama site üzerinden gitmiyor..Bir Bozukluk Varsa Nerede olabilir acaba?
Ftpye gir Admin/includes/classes/email.php ile includes/classes/email.php orjinal oscommerce dosyalarındaki email.phpler ile değişmeyi denermisin ?
huzuristan
03-04-2008, 19:16
söylediğini yaptım.yine olmadı... lütfen yardım ya...
Admin Panelinde Ayarlar Kısmındaki E-Mail Ayarlarındaki Bu Değerler Doğru mu acaba?
E-Mail Transport Method (sendmail )
E-Mail Linefeeds (LF)
Use MIME HTML When Sending Emails (false)
Verify E-Mail Addresses Through DNS (false)
Send E-Mails (true)
kullandığın mail hotmail yada başka bir uzantılıysa göndermeyebilir. siteadı@siteadi.com şeklinde yapıp denedin mi?
huzuristan
03-05-2008, 15:32
kendi adresim zaten. hotmailden de açtım denedim yine gelmiyor... lütfen yardım
Mail sorunu nerden kaynaklanıyor bulmak için aşağıdaki basit scripti testmail.php olarak kayıt et ve servera gönderip çalıştır. Eğer mail göndermiyorsa sorun hosting firmasının sendmail kısıtlamasıdır. Eğer gönderiyorsa sizin osC ayarlarınızda bir sorun vardır denilebilir. To ve From adresleri kendine göre değiştir bir dene bunu, Çünkü önceden yollayıp şimdi yollamaması garip. Hostunla alakalı olup olmadığını garantileriz en azından ;) Olmazsa başka yollar deneriz :)
<?php
$to = 'kime@gonderecseniz.com';
$subject = 'mail test ediyorum, bakalim gelecek mi';
$message = 'Merhaba, bunu görüyorsam mail gonderimi basarili';
$headers = 'From: siz@sizindomain.com' . "\r\n" .
'Reply-To: siz@sizindomain.com' . "\r\n" .
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
mail($to, $subject, $message, $headers);
?>
huzuristan
03-06-2008, 12:33
Denedim Bunla Gidiyor Zaten Sorun Yok..
Bana Host Firmasının Attığı mesaj:
Hosting sunucularinda smtp servisi kotu amaclar ve spam yapilmakta kullanilmaktadir. Bu islemde takdir ederseniz ki hosting sunucularimizda yavaslik ve spam listesine girme gibi olaylari tetiklemektedir. Lutfen maillerinizi hosting sunucusu uzerindeki sendmail servisi uzerinden degil SMTP servisine baglanip kimlik dogrulamasi yapip gonderim saglamanizdir.
E-Mail Ayarlarından SMTP yi seçtim faat yine olmadı değşmesi gereken başka birşey daha mı var?
huzuristan
03-06-2008, 12:35
E-Mail Ayarlarından SMTP yi seçmiştim.Şimdi Denedim Sorun Düzeldi.. Sendmail servisi Kapatılmış ondan kaynaklanıyormış. Kral Sonsuz Teşekkürler...
Rİca ederim kardeş :) İlk dediğim çıktı yani :D Hostcunun kabahati :D Neyse çözüldüğüne sevindim ;)